28 Aralık 2013

Pappa Roti de Pappa Bun yenir!!

Uzun zamandır yapılacaklar- tadılacaklar listemde olan Pappa Roti cafeye gitme imkanımız oldu bugün. Tadına bakmak istediğim Bun isimli tatlıdan bir lokma aldıktan sonra burayı iyiki listeme eklemişim dedim. 
Siparişe göre tatlı mayalı bir hamurdan kısa süre içinde pişirilen pofidik bir tatlı bun. Ekmek görünümlü, yumuşacık ve en önemlisi çok hafif. Şerbetli değil ama kurabiye gibi sertte olmayan yumuşacık , çıtır kabuklu, aromalı  bir lezzet.


Ekmek tahtasında servis edilince insan ister istemez tuzlu bir tat ile karşılaşacağını düşünüyor tabi.. Ama karşılaştığımız tat oldukça iyi, hem tatlı hem tuzlu.. Hatta eşim o kadar beğeniyor ki 'biz bunca zamandır bunu nasıl atladık' demeden edemiyor. Bu yakınma cümlelerinin ardından da benim servisimden kocaman bir parça koptuğunu görüyorum :)) Anlaşılan o ki tatlı sever ailesi olarak bundan sonra Pappa Roti ile pek sıkı fıkı olacağız :)
Kahvelerinin de oldukça başarılı olduğunu aslında eklemem gerekmiyor çünkü burası aslında bir kahve dükkanı. Bun'ları kahvenin yanında ideal tatlıları. Lezzeti bir sır. Bun'lar standart olarak seçtiğiniz kahve ile birlikte pişirilip sunuluyor. Fiyatlar kahve ve bun için 25-30 aed arasında değişiyor. 13-16 tl. olarak düşünebilirsiniz ama Türkiye'deki satış rakamları bu düzeyde mi bilmiyorum. İsterseniz ayrıca bun sipariş etmek mümkün. Aklınıza gelen tüm filtre kahveler , Türk ve Arap kahvesi, fresh meyve suları yanında bun için toffee, chocolatte, caramel, strawberry, honey ve dids seçenekleri mevcut. 
Malezya kökenli Pappa Roti'nin Türkiye'deki ilk cafesi geçtiğimiz Mart ayında  Marmara Forum avm de açılmış.  Pappa bun için yaptıkları tanımlama ise 'yemeden anlatması mümkün değil'. Denemeden geçmeyin derim! Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder