25 Haziran 2014

Cold stone denendi ✔

Dondurma sever olarak tabii ki Cold Stone 'u denemesem olmazdı.. 


Hamileliğim boyunca hasta olurum korkusu ile neredeyse hiç dondurma yemediğim için tabii ki gözünü çıkarmalı ve şu 40 derecenin üstündeki günlerde yiyebileceğim kadar dondurma yemeliyim değil mi? :))

Tr'deyken bir dondurma postuma mutlaka denemelisin diye öneri gelince tabii ki gözardı etmedim ve Abu Dhabi'ye gelir gelmez denedim :) 




Al wahda mall içindeki Cold Stone'un diğer dondurmacılardan farklı bir durumu var. Biraz bizim Maraş dondurmacılarının yaptığı külah şakalarını andırıyor ama tam olarak şaka değil mini bir şov demek daha doğru olur. Dondurmam hazırlanana kadar çektiğim fotoğraflardan dolayı mı böyle bir şov yapıldı yoksa herkese miaynı atmalı tutmalı, mix yapılacak tezgaha dondurma yapıştırmalı gösteri yapılıyor bilemem :) 



Yumuşak ve yoğun kıvamlı birinci sınıf bir dondurma deneyimlemeniz için mutlaka öneririm. Benim favorim cotton candy ve vanilya oldu. Sevmediğim tek şey ise istediğiniz kadar çeşiti karıştırmamaları, bunun sebebi de mix yapılmasından kaynaklı diye düşünüyorum. Seçtiğiniz kap veya külaha göre maksimum dört çeşit dondurmayı karıştırıyorlar. Seçtiğiniz dondurmalar soğuk tezgah üzerinde karıştırıp, dilerseniz karışımın içine jelibon, bonibon, çikolata ve gofret gibi tatlar eklenerek servis ediliyor.  


1988 yılında Arizona'da kurulan şirket bugün 20 ülkede şubesi bulunan bir marka haline gelmiş. Ülkemizde ise İstanbul'da 4 (Ortaköy, Pendik, Yeniköy, Üsküdar) ve Antalya da 1 (Muratpaşa) olmak üzere toplam 5 şubesi bulunuyor. Bana ise denemek Abu Dhabi de kısmet oldu... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder