19 Ekim 2014

Kış Balçık'ı

Orman içinden tek şeritli yemyeşil bir yoldan gidildiğini öğrenip, sonbaharda sadece git- gel yapsak bile çok keyifli olacağını düşünerek gittiğimiz ve umduğumuzdan fazlasını bulduğumuz Karadeniz kıyısında Dobriç iline bağlı küçük bir sahil kasabası Balçık. Varna'ya 42 km. 

Teras şeklinde bir kaç plato eteğine kurulmuş alçak katlı evleri olan, golf sahaları meşhur, yeşilin her renginin denize kucak açtığı küçük bir kasaba. Yüzde 70'i bulgar, 15'i türk, 8'i çingene, kalanı ise diğerleriymiş. 
Deniz kıyısında bebek arabası ile şansımıza rüzgarsız ve denizin çarşaf gibi olduğu bir günde yürüyüş yapıp dışarıdan tıka basa dolu olduğunu gördüğümüz Korona restoranın bahçesine oturuyoruz. Sahil boyunca bir kaç tane cafe-restoran var. Bizim tercih ettiğimiz mekan yaz-kış açıkmış. Kalabalıksa iyidir felsefemiz yine doğru çıkıyor. Yan masalarda gördüğümüz deniz ürünlü dev tabaklar öyle iştah açıcı görünüyor ki karnım tok olduğu için mutsuz oluyorum :( neyse ki new city isimli tatlı tercihim bu mutsuzluğumu kısa sürede gölgeliyor. 
Küçücük bir yer balçık. Her sokağına girip çıksan 1 saatte baştan sona yürür bitirirsin. Biz kıyısını turladık. Başından sonuna 15 dk. Kıyıda birde botanik bahçesi var. İşte yukarıda gördüğünüz. Giriş için istedikleri para dudak uçuklatır. Tabii ki girmiyoruz. Babil'in asma bahçesini kurduklarını falan sanıyorlar herhalde :) zaten gördüğünüz üzere dışarıdan içerisi gayet net. 
Havada aşk kokusu yok ama balık kokusu olduğu kesin :) deniz ise buyur eder gibi berrak, incecik kumlu.. Aylardan ekim, hava 19 derece olmasa şu karede bir Asya anası olabilirdi aslında :))


       
       
Yukarıdaki taş evler oturduğumuz teras şeklinde restoranın üstüne doğru uzanıyor.. Aklımızda Karadenizin deli rüzgarı ve balkanlardan gelen soğuk havanın etkisi ile kışın nasıl ısınır bu evler gibi bir takım deli sorularla girdik restorana.. 
4 kahve 1 tatlı için 12 leva ödedik yani 18 tl. Sanırım Bulgaristan'a gelmeden önce çok ucuz demelerinden kasıt kahveydi. 
Aklımızda Korona'nın dev deniz ürünlü tabakları, canımız denize girmek istese de minik adımlarla ayrıldık Balçık'dan.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder