09 Şubat 2013

Ne Yesek? / Bizim Mutfak Lokantası


Sadece kahve aşkına Eminönü'ne gidip kahvemizi alıp geri dönecekken karşımıza çıktı
 Bizim Mutfak Lokantası..


Lokantayı görünce şöyle bir kapısından bakmadan alamıyoruz kendimizi. Öğle saatleri, inceden
acıkmışız, kafamızı lokantadan içeri uzatıyoruz. Siz yemek yemeyi sever misiniz?  Eşimle ben bayılırız.. Değişik damak tadları veya farklı mekanlarda atıştırmalıkta olsa birşeyler yemek, içmek.. Veya tıka basa şişmek, uff yine kaçırdık demek :))


Sirkeci tarafında eski Sümerbank binasında bulunan lokanta temizliği , özenli dekorasyonu, sıcaklığı, mis gibi yemek kokularıyla, günümüze uyarlanmış esnaf lokantası... Hani bazı mekanların dekorasyonu ve sıcaklığı sizi çeker, orada biraz daha vakit geçirmek istersiniz ya işte tamda öyle şirin bir lokanta burası. Mekan tasarımından , yemek menülerine kadar düşünülerek ve özenle hazırlanmış bir atmosfer olduğunu hissettiriyor insana.. Zengin menü ile miğdeye, fondaki müzik ile kulağa hitap ediyor.   

Geleneksel tadları sunan lokantada anne eli değmiş gibi lezzetler bulabilirsiniz.. Fast foodtan sıkılanlar için lezzetli, sağlıklı, sebze ağırlıklı, tencere yemeği formatında bir menü sunuyor.  Ben etçiyim diyenlere ızgara alternatifi mevcut. Esnaf lokantalarını sevenler ve bizim gibi çook nadiren Eminönü yönüne gidenler için hoş bir tecrübe olabilir. 

Fiyatlar oldukça makul, iki kişilik çorbalı, ana yemekli ve salatalı bir menüye ortalama  20tl. ödüyorsunuz. Fiyatlar lokanta girişinde ve yemek alınan servis tezgahında, yemeklere iliştirilmiş durumda, hiçbir süprizle karşılaşmadan, ne ödeyeceğinizi bilerek hareket etme rahatlığı da sunuyor. Kendi menünüzü pişmiş hazır yemeklerden seçerek self servis şeklinde siz oluşturuyorsunuz. 

Çorba servisi yapan teyzeciğin suratsızlığı, biran önce çorbanı al ve git bakışları dışında herşey çok güzel :)

Ayrıca mekanda yaptığınız foursquer check-inlerinde 'bildirim sizden kahve bizden' kampanyası var. Telefonunuza gelen bildirimi garsona gösterdiğinizde yanında çikolataları ile birlikte mis gibi kahveniz geliyor yemekten sonra.

Eminönünde çarşı pazar gezeyim, biraz tarihi yarımada havası alalım  veya bizim gibi sadece kahve almak için gidenler için bile güzel bir lezzet durağı, mutlaka gidin derim. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder