01 Ekim 2013

vapiano pasta&pizza


Hafta sonu Dubai Marina Mall içinde Vapiano adında çok lezzetli bir İtalyan restoranı keşfettik. İtalya denince akla gelen makarna ve pizzanın her çeşidini seçiminize göre hazırlayan bir lezzet mutfağı. Akşam ve öğle yemekleri için  ideal bir mekan. Hıı ben kahvaltıda da pizza severim diyenlerdenseniz avm'nin açılış saatinde içeri damlayarak kahvaltıda yapabilirsiniz :))


Ravioli, domates sos, taze soğan ve parmesan.
En önemli özelliği ise dondurulmuş gıdadan uzak durmaları, hatta sadece dondurulmuş değil kurutulmuşundan da uzak duruyorlar :) Nasıl mı? Mesela makarnaları fabrikasyon usulu hazırlanıp kurutulmuş ve paketlenmiş değil mekan içindeki camekan kısımda gözünüzün önünde  günlük ihtiyaca göre el yapımı üretilip mutfak kısmına aktarılıyor. Lezzeti anne usulu o muhteşem ev makarnasına çok yakin, üstelik günlük üretildiği için katkı maddesiz. 

Bizim tercihimiz hafif bir pizza; İnce hamur, roka ve peynir.
Pizza hamuru da tıpkı makarna hamuru gibi gün içinde ihtiyaca göre tekrar tekrar yoğurulup acılıyor. Pasta ve makarnada kullanılan deniz ürünleri dışında tüm malzemeler taze. 


Siz seçiminizi yaparken önce makarnanın şekline veya pizzanın hamuruna karar veriyorsunuz. İstediğiniz malzemeler için ise menüdeki alternatifleri tercih etmeniz gerekiyor. Menüde hemen her kombinasyon mevcut. Etçiler ve otçular için birbirinden farklı menüler yaratılmış. Malzemeler ise o kadar taze görünüyor ki seçim yapmak gerçekten çok zor. 

Porsiyonlar aç bir karnı tıka basa dolduracak kadar yeterli, sosları enfes. Mekanın girişindeki kocaman fesleğen rafları ve masalardaki taze fesleğenler sevenleri için mis gibi kokular yayıyor. Makarna ve pizza ile de müthiş uyumlu bir tat tabi :) 


Menüden seçiminizi yapmadan önce kesinlikle makarna ve pizza bölümlerine ayrı ayrı göz atmakta yarar var, wok tavalarda kızgın yağda pişirilen taze malzemelerin mis kokusunu içinize çekmeden seçiminizi yapmayın derim :) 

Fiyatlar Dubai için uygun.  Makarna için seçiminize göre 38-55 , pizza için 40-60 dirhem arasında ödeme yapmanız geriyor. 


Dubai'ye kadar gelmişseniz denemeden geçmeyin. Dubai'ye yolum düşmez diyorsanız eğer dünyanın bir çok noktasında ve  İstanbul Suadiye'de bir şubesi olduğunu eklemek isterim :) 
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder