21 Şubat 2014

Kurşunlu Kaplıcaları

Biraz sağlık turizmi yapayım ama şehirden çok uzaklaşmayayım, gelip giderken yollarda harap olmayayım diyen İzmir'liler için Salihli'deki kurşunlu kaplıcaları tam aradıkları yer.. 



İzmir'e 1,30 saat uzaklıkta, Bozdağ'ın eteklerinde, doğanın göbeğinde, hem şifa hem sefa mekanı.. Şifalı sularında dinlenip, dağ, bayır, orman dolaşarak temiz havaya boğulacağınız bir tesise sahip Kurşunlu Kaplıcaları.. Salihli merkeze 10 dk. 


10'ar günlük devreler ile hizmet veren 2,3,5kişilik oda seçenekleri bulunuyor. Fiyatları da Belediye tarafından işletildiği için oldukça makul. Şuradan bilgi alabilirsiniz. http://www.salihli.bel.tr/kursunlukaplicalari.aspx?id=9


Kaplıcanın bulunduğu tesisten ormana doğru yürürken her yerden su damladığını farkediyorum.. Koskoca kayalardan sürekli sular süzülüyor. Termal suların etkisi ile her yanı yosunlu, yemyeşil bir vadi içinde bulunuyor kaplıca.. Yarın içine doğru da güzel bir yürüyüş parkuruna sahip. 



Tesis pansiyon mantığı ile belediye tarafındn işletiliyor. Odalarının içinde mutfak ve banyolarında derin küvetleri mevcut. Ayrıca kadın erkek ayrı havuzu ve saunası bulunuyor.  Minik bir market, küçük bir fırın, cafeteryası ve haftasonları canlı müzik olan bir de restoranı var. Cafe ve restoranın akşam ve haftasonu yoğunluğundan anladığım kadarı ile temiz hava ve yemyeşil bir manzara sunan mekanlar sadece tesis sakinlerinin değil Salihlilerinde uğrak mekanları.


Haftasonları İzmir'den tırmanış için ve  fotoğraf çekmeye gelen gruplarda oldukça fazla.. 



Benim gibi sadece anneye eşlik etmek için gidenlere 3 günden fazlası sıkıcı olsa da yaptığım yürüyüşler, temiz hava , bol gıda yanıma kar kaldı tabi.. En büyük kurtarıcım ise tesisin tamamında internet hizmeti olması. Vasat sayılan sinyali ile odaların içinde pek çekmesede kapı önünde pinekleten bir internet hizmeti var. Müdüriyetin son sistemle kurdurduk dediği internetleri için nacizane tavsiyem bu kadar yüksek teknoloji kullanmamaları gerektiği :) 


Organik gıda meraklıları için civar köylerden günlük süt, yumurta bulmak oldukça kolay. Burada ne önemli kriter sizin ayağınıza gelen organik ürünleri değil sizin kapılarına gidip arayıp bulduğunuz ürünler olması. Yoksa organik sandığınız yumurtanın en keskinoğlusunu, tereyağının en pateteslisini satın almış olabilirsiniz haberiniz olsun:)) Ve egeli olup ot çöp yemeden duramayanlar için her yer kuzu kulağından sakızlığa, hardaldan ebe gümecine dolu bilginiz olsun.. 



Eğer şifa aramak için kaplıcadaysanız tavsiye edilen banyo sayısı 21. Günlük tavsiye edilen banyo sayısı ise sabah ve akşam olmak üzere 2. Annemin ağrılarını 10. günün ardından kükürtlü sulara bıraktığımızı temenni ederek yarın İzmir'e dönme vakti.. 


Buraya kadar gelmişken yapılacaklar arasında bu yıl kar olmaması sebebi ile kayak merkezi kapalı olsa da Bozdağ'a çıkmak ve tarihte paranın ilk basıldığı yer olarak bilinen Sardes antik kentine gitmek olmalı.

Keşke böyle yerlere sadece sefa için gelsek değil mi.. Bol sağlıklı günler diliyorum.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder