18 Eylül 2014

Kaş mı Aşk mı?

Bu yazın aşkı kaş oldu.. Evleneli 6 sene olmuş bir kerecik deniz tatili yapmışız. Her fırsatta kendini yurtdışına atarsan memleket tatillerinden böyle uzak kalırsın işte. Oysa ne güzelmiş kaş, ne gidilesiymiş.

İstanbul'dan Dalaman'a iniyoruz. Dağlar denize paralel olunca uçak daha mı çok sallıyor bilemedim. Hem ne sallanmak, sanırsın okyanus geçtik. Uçak teker koyunca bir alkış kıyamet kopuyor, demek ki tek korkan ben değilmişim. 


Dalaman'dan Kaş 200 km civarında. Molasız sanırım 1,30saatte katedilir. Biz mi? 45 kere mola verdiğimiz için inanın nasıl gittik hatırlamıyorum bile. Uçak öğlen 12 sularında inmişti Dalaman'a, Kaş'a varıp otele girdiğimizde saat gece yarısıydı. 


Dalaman'dan 15-20 dk gidin hoop Göcek. Pek severim. Mola da mı vermeyelim. 

İkinci durak Fethiye. Daha önce iş için gelip ayağını suya bile sokmamış gariban köylü olarak elbette deniz molası yaptık. Suyun ölüsü iyi olmaz ama bu su bir harika dostum. 


Otelimiz pek şirin. Upperhouse butik otel. Öyle upper mupper dediğine bakmayın kaşın tam göbeğinde, çarşının içinde. Arabayla giremiyorsun ama ben geldim dedin mi koşup geliyorlar bavul yardımına, araç için de yer gösteriyorlar şurası güvenlidir diye. İlgililer, alakalılar bir kere. Çok memnun kaldık otelden. Tasarım otel sonuçta , standart değil. Güler yüz zaten on üzerinden 15 numara. Geçen yıl yılın oteli seçilmemiş boşuna. 


Kaş'ta ne yenir , ne içilir söylemeye gerek yok aslında.. Kebapçısı değil de balıkçıları bi harika.. Herşey taze, salata ve meze barları şahane.. Fiyatlar mı? Ben diyeyim çeşme , bodrumun yarısı, sen de yarısından bile hesaplı.. 


Ama çarşıda dondurma da ye mutlaka. Ama öyle markalı, meşhurlu değil. Yerel bi dondurma ye. Nanelisini mutlaka dene. Ben bayıldım, dilerim sen de bayıl!


Biz tabii ki gidemedik, bebeyle nereye! Ama şu rengarenk sandalyelerin olduğu mekan aslında canlı müzik yapılan bir bar ve dışarıyadan duyulan sesleriyle de duvar bar.. Gitmeyince adını da unutuvermişim tabii.  Meydandan sola dön, işte oracıkta hemen karşında.
Bakma rengarenk olduğuna adı Mavi bar aslında.


Tabela dedikleri..


Nuri's beach de 1 gün;
1-nuri tatlım biz geliyoruz.
2-ben nurilerde kalıcam babağ.
3-uyuyo gibi çek panpa.
4-küstüm oynamıyorum.
5-aç emicem.
6-okan sen bizim herşeyimizsin!! 
7-beach'imize genel bakış. 

Biz nuri'yi çok sevdik. Limanağzında15 dk. da tekne ile gidilen koylardan biri Nuri. Küçük bir koy. Bozulmamış, çalışanların gözünü para bürümemiş, barmen Okan'ın kendi kafasına göre takıldığı ve bu işi iyi becerdiği, mütevazi, kendi havasında bir yer. 
Çok lüks beklentisi olanların asla gitmemisi gereken, salaş ve keyifli bir beach. 
Gidiş-dönüş 15 tl. 


4 aylık bebe ile akşam yemeği;
1-babamın güldüğüne bakmayın adamın canını okudum, annem zaten ortalıkta değil bir yerlere bayılmış olabilir.
2-uyuyakalmış olabilirim.
3-hiç ettiğim yemekten geriye kalanlar bknz:balık kuyruğu
4-buz olmuş sıcaklar
5-yemek bittiyse tahtıma geçebilirim.

Sen misin akşam yemeğine çıkan?Hayır bir club sandviç neyine yetmez? Anasın sen ana otur evinde, tatil neymiş? Ee hadi gittin yemeğe çıkmak ne acaba? :))


Kızımın uslu olduğu anlardan altı kare❤ bakın sayın okuyucu, bunlar her zaman görülebilen kareler değil sonuçta :))


Kaşın gündüzü ayrı güzelde o şirin sokaklarında gecesi kötü olur mu?
 4 gece kalıp 4 gece de aynı sokakları arşınladık evet. Sokaklar diyorum da çokta uzun değiller aslında ve öyle bir sürü sokakta yok. 
Zaten küçücük yer kaş, uzun çarşıyı boydan boya yürü 10 dk. yokuşu tırman birde, restoranların bulunduğu sokağa gir hepsi yarım saat. Tekrar tekrar yürü sonra, saatlerce yürü. Arnavut kaldırımları, begonvil kokan cumbalı sokaklara ağzın açık hayran hayran baka baka yürü.. 


Bir de peştenal almayı unutma , bütün yıl kurulan Kaş'ı hatırla. 


Bu da otelimizin yanındaki şirin mekandan bir kare.. Kaş'ın genelinde olduğu gibi burasıda sakin, huzurlu.. Zaten amacın cıptıs cıptıs eğlenmek ise Kaş'da pek öyle bir yer yok bilesin.. 


Bembeyaz sokaklar..


Meydana çıkan bir sokak.. Zaten öyle küçük ki meydan sadece bir kaç sokak çıkabiliyor bilesin..


Gece yürüdün mü? Hıh bir de sabah erkenden yürü kaşın çarşısını, sokaklarını.. Kimsecikler yokken ayrı bir keyifli oluyor bilesin. 


Hem kızımla sabah yürüyüşü yaptım ben hem de baka baka doyamadım sokaklara.. Ahh ne güzelsin kaş..  


Nazar boncuğu sevmeyen var mıdır ki?


Ayakaltında güzellik buldun, üstüne basmadan geç. Olmadı dur bir kare fotoğraf çek❤ 


İşte bizim yapamadığımız romantik yürüyüşler, birşeyler.. Bir el ele tutuşmaklar, sarmaş dolaşlar. Bebemiz var bizim, el ele çarşaf tutup salladık bu güzelim sokaklarda, romantik yürümedik herhalde bebe uyuttuk şuralarda !! 


İşte şurası da minik Asya'mı sevip 'iyi iş çıkarmışsınız' diyen turistlerle sohbet ettiğimiz yer.. Evet yaa, dedi bunu! Hem de bağıra çağıra :))


Dedim ya Kaş'ın sokaklarını gece gez, sıcak diye zor gelmesin gündüz gözüyle yine gez.. Hep yeniden hayran kal.. 


Şu gördüğün cafe'nin önünde noel baba çay bahçesi var. 
Hıh! Kaş'ta mutlaka yapılması gerekenlere kanma. Noel baba'da kim kime dum duma mesela :) 3 saat otur kimse gelip ne içersin abla demiyo inan, aç kalırsın aç! Susuzluktan ölürsün, el kol sallamaktan kas yaparsında da bir garsona kendini zor gösterirsin :))


Bir günümüzü kalkan ve saklıkente ayırdık biz. Bir gün dolu dolu yetiyor zaten. Kalkan da xxxxx beache gittik. Giriş 15 tl. Temiz havluna kadar getiriyorlar daha ne yapsınlar. 
Hmm buldum! Menüyü daha makul fiyatlara çekebilirler mesela. :) yine de çeşme'nin falan yanından geçmez bilesiz! 


Yüzmüş yüzmüş yorulmuş bebemin 'denizden aman çıksa yerim'pozu vermese olmaz ❤ gıdığını yediğimin!! 


Gün batımını en az bir gün buralarda geçir.. Adalara göz kırpa kırpa batan akşam üstüne vurul..


Bembeyaz kalkan, yine sokaklar bengonvil kaplı.. İnsanın ruhuna iyi geliyor buralar!!

 

İşte kalkan gününün sabahı, saklıkente gider iken. Çamura bulanmış insanlar. Canım siz napıyorsunuz böyle desem bir tanesi de mantıklı bir acıklama yapar mı emin değilim :)) 

Burası da kanyon girişi. Bir girdik, pir çıktık!! Kayaya tutturulmuş yürüme yolundan ürken heyecanlı baba  olmaz dedi de başka birşey demedi! 
Yaww buraya kadar gelmişiz azıcık ucundan bakalım dedim de dinletemem. Girdikleri gibi çıktılar :)) Güvenli değilmiş efenim, kızını öyle yerlere sokamazmış, karısına bişey olurmuş korkarmış. İşte buraya da gelmiştik deyip iki yanpiri fotoğraf çekildik ve çıktık. Giriş 5 tl.



Kaputaj plajı ayrı bir dünya. Yukarıdan enfes bir kere. Ama o sıcakta yardan onca merdiveni inip denize girmek hiç mantıklı gelmediğinden yukarıdan bir bakıp geçiverdik.


Sonra gelsin keyifler.. Hatun dört aylık, keyif yapmasını bizden öğrenecek değil di mi ya :)))


Kaş'tan Kalkan'a giderken dur ve denize doğru bak yolcu! Pişman olmazsın! Ahh o ne güzellik❤


İşte Asya'ın uyumamak için direndiği 4 geceden 1'i. Kaşta sor canım okuyucum. Ağustos başında Kaş sokaklarında çarşaf ile bebek sallayan, donlu bebe gezdiren o deliyi gördünüz mü de bir sor.. Kaşın delisi olduk ya.. Hem öyle hem böyle.. Yeniden görüşelim Kaş.. Seni çok sevdik bilesin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder